Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2017

Április 21. péntek, 17 óra, Balett Terem

NYOMOK A HÓBAN - Előadásszerű műhelybemutató Roberta Carrerivel

Egy színész művészi önéletrajza

Odin Színház, Holstebro, Dánia

Minden előadás egy történetet mond el. A karakterek a képzelet világához tartoznak, és a színész technikájának köszönhetően válnak hitelesen valóságossá a néző számára.

A Nyomok a hóban című munkademonstrációban maga a technika a főszereplő. A színész párbeszédet folytat azokkal a titkokkal, melyek megelőzik, és amely végigkísérik egy karakter felépítését és egy előadás megalkotását. Roberta Carreri ennek a folyamatnak a titkait mutatja be. A feszültség, ami minden dráma jellemzője, szintén jelen van ebben az előadásszerű munkademonstrációban: a színész kétféle viselkedésformájának, a hétköznapinak és a színpadinak a szembeállításában.

Roberta Carreri színész, tanár, író és szervező. 1953-ban született Milánóban. Reklámgrafikusként és művészettörténészként diplomázott a Milánói Állami Egyetemen. 1974-ben csatlakozott az Odin Színházhoz. Részt vesz az ISTA (International School of Theatre Anthropology) munkájában annak 1980-as megalakulása óta, melynek köszönhetően megismerkedett japán, indiai, bali és kínai színházi technikákkal is. Ez erősen hatott rá színészként és tanárként egyaránt.

Előzetes regisztráció: szervezes@nemzetiszinhaz.hu

(2017. március 11.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország