Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2019

MITEM szakmai program

Egy bohóc tükrében - Találkozás Slava Poluninnal

Április 12. péntek 16:00-18:00, Kaszás Attila Terem
Slava Polunin

Snowshow-ját a XX. század egyik klasszikusaként tartják számon. Ha azt kérdezik tőle, hogy vajon megerőltető-e ilyen mértékű világhírnevet hordozni, Slava általában azt válaszolja, hogy nem hordozni, hanem megőrizni nehéz azt...

Slava Polunin bohóca különösen komoly hangvételű. Ez megmagyarázza, miért nem kapkod. Minden tette alapos, átgondolt és mérlegelt, legyen az akármennyire valószínűtlen, felfoghatatlan vagy bolondos. Slava megingathatatlan pontossággal összpontosít a célra.

Bohóckaraktere: Assissiaï, a vicces és megható kis emberke, sárga overállban és piros szőrös cipőben. Egy elgondolkodtató, gyengéd, költői karakter született, aki magába olvasztotta Engibarov bohócmunkájának költőiségét, Marceau pantomimjének kidolgozott filozófiáját és a nagy Chaplin emberi és elevenbe vágó komédiáját. Polunin a felsoroltakat mind tanárainak véli.

Assissiaï először 1980. december 31-én, egy «A Kis Láng» című újévi tévéműsorban tűnt fel, több millió néző előtt, két rikító színű, felfújható telefonnal. Először itt láttuk a szeretetről és a magányról, mások általi megértésre való vágyakozásról, a felfedezés öröméről és a veszteség bánatáról szóló párbeszédét. E párbeszéd a mai napig világszerte folytatódik; van, hogy Polumin kitalált hősének monologizálásaként - vagy a Bohóc és közönsége között.

Beszélgetőtárs: Bozsik Yvette és Kozma András

Magyar és angol szinkrontolmácsolással / With simultaneous Hungarian and English translation
Előzetes regisztráció: szervezes@nemzetiszinhaz.hu

 

(2019. március 4.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország